Espoon Lintukorvessa uudenlaista palveluasumista

9.2.2017

Espoon Lintukorpeen on avattu monialaista palveluasumista tarjoava yksikkö. Helmikuussa toimintansa aloittaneessa Validia-talossa toimii nyt Suomen mittakaavassa toinen monialaisen asumisen kohde, joka tarjoaa kodin henkilöille, joilla on monia erilaisia toiminnan rajoitteita. 

- Tarjoamme kodin niille ihmisille, joiden on ollut hankalaa löytää sopivaa palveluasumisen muotoa. Asiakkaillamme voi olla vaikean liikuntavamman lisäksi esimerkiksi vaikea aivovamma, avaa palveluesimies Ilona Lahti Lintukorven Validia-talosta.

Monialainen palveluasuminen on ympärivuorokautista palveluasumista, jota täydennetään vammojen ja sairauksien vaatimalla erityisosaamisella.

Erityiseksi Lintukorven yksikön tekee uudenlainen, asiakaslähtöinen asumismuoto. Toiminnassa korostuvat yhteisöllisyys, osallisuus ja turvallisuus. Asiakkaan tukena on moniammatillinen asiantuntijaverkosto.

- Asiakas saa meillä elää mahdollisimman itsenäistä ja turvallista, omannäköistä elämää moniammattillisen tiimimme tukemana. Yhteisöllisyys on meille tärkeää, ja jo nyt on havaittavissa hyvää tekemisen meininki ja yhteishenki, Lahti kiteyttää.

Lintukorven Validia-taloon kuuluu 15 monialaisen palveluasumisen asuntoa ja kuusi asuntoa kevyemmän palveluasumisen tarpeisiin. Jokaisella asukkaalla on talossa oma esteetön asunto, ja käytössä on yhteisöllinen oleskelutila ja yhteiskeittiö sekä saunaosasto.

Monialaisen palveluasumisen konseptia ovat olleet mukana kehittämässä mm. Espoon kaupunki,  Aivovammaliitto ja Validia Asumisen asiakasraati.Lisätietoja:

Palveluesimies Ilona Lahti, Validia Asuminen, p. 044 765 0401 , ilona.lahti@validia.fi


Lue lisää monialaisesta palveluasumisesta.

Tutustu Lintukorven Validia-taloon.

Takaisin listaukseen