Lahjakas Suomi-hankkeen taidelahja Hämeenlinnan Validia-kodille

29.8.2017Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Hämeenlinnan Validia-kodilla julkistettiin taideteos, jota voi paitsi katsoa myös kosketella.

Erityisesti muistisairaille tarkoitetun monenlaisia aistielämyksiä tuottavan teoksen suunnittelivat ja toteuttivat Kiipulan ammattiopiston sosiaali- ja terveysalan opiskelijat Tommi Joki, Ella-Maria Kallenautio, Ella Kauppinen, Nea Polus ja Samuli Rytkönen. Työtä ohjasivat kuvanveistäjä Pia Männikkö, ohjaaja Minna Hietamäki Kiipulasta ja Sirpa Haapaoja Kettuki ry:stä. 

- Haluamme tarjota täällä arjen elämyksiä kaikille asukkaille. Mikä sen mukavampaa kuin katsella ja jopa kosketella taidetta. Olimme todella iloisia tästä huomionosoituksesta ja vietimme juhlavan hetken taiteilijoiden ja asukkaiden kanssa muistisairaiden ryhmäkodissamme, kertoo Hämeenlinnan Validia-kodin palvelupäällikkö Katriina Laaksonen.

Lahjakas Suomi -hankkeessa erityistä tukea tarvitsevat lahjakkaat lapset ja nuoret tekevät taideteoksia ja lahjoittavat ne heille merkityksellisille ihmisille tai yhteisöille Hämeessä. Lahjojen antaminen on hyvä tapa kiittää itselle tärkeitä toimijoita Suomen juhlavuonna. Hankkeen päätoteuttajat ovat Kettuki ry ja Kiipulan ammattiopisto. Hämeen liitto on rahoittanut hanketta.

1_hameenlinnan_validia-talon_lahjakas_suomi_hankkeen_taidelahja.jpg : 67 kB


Hämeenlinnan Validia-koti

Takaisin listaukseen