Me-henkeä, yhteistä tekemistä ja tekemisen iloa Turussa

21.9.2017Fiilis-hanke lähti käyntiin Joensuun Validia-talosta, kun pitkän linjan asukas kertoi kaipaavansa talon arkeen entisajan yhteistä tekemistä, rentoa olemista ja me-henkeä. ”Hyvään fiilikseen tarvitaan kaikkien osallisuutta niin asukkaiden kuin henkilökunnan”, kommentoi Joensuun Validia- talon asukas.

Fiilis-hankkeen tavoitteena on edistää jokaisen yksikön hyvää yhteishenkeä ja saada aikaan iloa yhteisen tekemisen kautta. Fiilistä rakennetaan asiakaslähtöisesti yhdessä asukkaiden ja henkilökunnan kanssa. Jokaisessa yksikössä haetaan omannäköistä, juuri heille sopivaa tapaa lisätä me-henkeä ja löytää heitä kiinnostavaa tekemistä.

Fiilis-hanke jalkautui keväällä Turun Validia-taloon.Monenlaista osaamista on löytynyt sekä asukkaiden että henkilökunnan keskuudesta. Yhdessä ideoituja elokuvailtoja järjestetään säännöllisesti ja jokainen voi osallistu iltaan omien voimavarojensa mukaan. Myös talon omat tapahtumat kuten kahvikonsertti ovat nostaneet yhteishenkeä asukkaiden ja henkilökunnan keskuudessa. Suuren suosion saavutti sadonkorjuujuhla, joka oli asukkaiden ja henkilöstön yhteinen ja yhdessä järjestämä juhla.    

Turun Validia-talon tiloissa järjestetään syksyllä valokuvanäyttely, johon kerätään parhaillaan valokuvia talon asukkailta. Näyttelyprojekti liittyy puistoretkeen, jossa mukana oli valokuvaaja kuvaamassa osallistujille tärkeitä kohteita.

Vaikka yhteinen tekeminen ja rennon fiiliksen hakeminen lähti hankkeesta, se on kasvanut osaksi normaalia arkea.

Vuoden 2017 aikana FIILIS-hanke on jalkautumassa kaikkiin Validia Asumisen yksiköihin.

Takaisin listaukseen