Turvallisen Asumisen palvelut – arjen tukea omaan kotiin

Turvallisen Asumisen palvelut on tarkoitettu omassa kodissaan asuville ikäihmisille, jotka tarvitsevat tukea ja apua arkipäivän askareisiin. Asiakaskohtaisesti räätälöidyn palvelumme avulla ja sitä tarpeen mukaan täydentämällä, asiakas pystyy asumaan omassa kodissaan mahdollisimman itsenäisesti mahdollisimman pitkään. Hyvää oloa ja huolenpitoa unohtamatta.

Turvallisen Asumisen palvelukokonaisuuden perustana on kotihoito ja/tai ympärivuorokautinen turvaverkkopalvelu, joita voi täydentää muilla palveluilla. Muodostamme palvelukokonaisuuden aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja tarpeiden muuttuessa palvelu päivitetään vastaamaan uutta tilannetta. Joustavasta palvelusta maksetaan käytön mukaan.

Kotihoito - Kotipalvelua ja sairaanhoitoa säännöllisesti

Kotihoitomme koostuu kotipalvelusta sekä kotisairaanhoidosta. Etukäteen sovitut palvelukäynnit sisältävät kokonaisvaltaista hoivaa, huolenpitoa ja tukea itsenäiseen asumiseen.

Kotipalvelukäyntiimme kuuluu yleinen kodin viihtyisyydestä huolehtiminen sekä asiakkaan avustaminen peseytymisessä, pukeutumisessa ja ruoanlaitossa. Käynnin aikana vaihdetaan kuulumiset ja keskustellaan, samalla työntekijämme seuraa asiakkaan yleisvointia.

Kotisairaanhoito voi olla tarpeen säännöllisesti tai sitä voi tilata hetkellisesti lisääntyneen avuntarpeen hoitamiseen. Käynnin aikana sairaanhoitajamme tarkistaa voinnin ja tekee myös lääkärin ohjeiden mukaisesti sovittuja toimenpiteitä, kuten näytteiden ottoa, haavan hoitoa ja lääkkeiden jakoa.

Turvaverkko ja hyvän olon käynti - Kokonaisvaltaista turvallisuuden tunnetta

Turvaverkkoon kuuluu turvaranneke, jonka avulla asiakas voi hälyttää apua, ja päivystys, joka vastaa avunpyyntöihin ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Palvelu sisältää myös kuukausittaiset hyvänolon käynnit, joiden aikana kyselemme kuulumiset, keskustelemme voinnista ja varmistamme, että palvelu vastaa edelleen asiakkaan tarpeita. Samalla aktivoimme ja tuemme omatoimista suoriutumista.

Lisäpalvelut

Lisäpalveluja voi valita oman tarpeen mukaan täydentämään turvallista ja mielekästä arkea.

Hyvänolon soitto

Hyvänolon soitto on päivittäinen puhelu asiakkaalle. Puhelun aikana kysymme kuulumiset ja voinnin. Tarvittaessa menemme tarkistamaan asiakkaan tilan paikan päälle.

Sauna ja saunotuspalvelu

Validia-kodeissa on saunatilat, joissa voi käydä saunomassa yleisen saunavuoron aikana tai omalla yksityisellä saunavuorollaan. Avustajamme on mukana saunomisen ajan auttaen esimerkiksi saunaan pääsyssä, peseytymisessä ja pukeutumisessa.

Ateriapalvelu

Säännölliseen ateriapalveluun on valittavissa monia vaihtoehtoja: aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Toimitamme halutun kokonaisuuden kotiin.

Asiointipalvelu

Palvelumme auttaa arjen asioiden hoidossa. Olemme apuna kauppa-, posti- ja pankkiasioinnissa sekä muissa toimissa asunnon ulkopuolella. Asiointipalvelu sopii esimerkiksi Turvaverkkopalvelun käyttäjälle, joka tarvitsee apua asioilla käymiseen.

Siivouspalvelu

Palveluamme on mahdollisuus hyödyntää esimerkiksi joulu- tai kevätsiivoukseen. Asunnon perusteellisempi siivous sisältää mm. lattian pesun, mattojen ravistelun ja ikkunoiden pesun.

Näin saat Turvallisen Asumisen palvelun käyttöösi

Ota yhteys Kotiin vietävien palveluiden yhteyshenkilöön alueellasi tai kotisi lähellä sijaitsevaan Validia-toimipisteeseen, joka tarjoaa Turvallisen Asumisen palvelua. Keskustelemme tarpeistasi ja räätälöimme sinulle sopivan palvelukokonaisuuden.

Turvallisen Asumisen palvelun voi maksaa kunnan myöntämällä maksusitoumuksella tai palvelusetelillä, tai asiakas voi maksaa palvelun myös itse. Itse maksaville asiakkaille palvelumme on arvonlisäverotonta ja lisäksi asiakas voi tehdä siitä kotitalousvähennyksen verotuksessa. Katso lisää www.vero.fi