Kotihoito – kotipalvelua ja sairaanhoitoa sovitusti

Kotihoito tuo apua omaan kotiisi. Saat tarvitsemaasi hoitoa ja tukea arkipäivän askareisiin, jotta voit elää itsenäistä elämää vamman tai sairauden rajoitteista huolimatta.

Kotihoitomme koostuu kotipalvelusta sekä kotisairaanhoidosta. Etukäteen sovitut palvelukäynnit sisältävät kokonaisvaltaista apua arkeen ja tukea itsenäiseen asumiseen.

Kotipalvelukäyntiimme kuuluu yleinen kodin viihtyisyydestä huolehtiminen sekä avustaminen peseytymisessä, pukeutumisessa ja ruoanlaitossa. Käynnin aikana vaihdetaan kuulumiset ja keskustellaan, samalla työntekijämme seuraa asiakkaan yleisvointia. Kotipalveluun kuuluu myös asiointiapua esim. kaupassa käymiseen.

Jos tarvitset säännöllisesti enemmän apua kodin ulkopuoliseen toimintaan, kuten työssäkäyntiin, asiointiin ja harrastuksiin, tutustu henkilökohtaisen avun palveluumme.

Kotisairaanhoito voi olla tarpeen säännöllisesti tai sitä voi tilata esimerkiksi leikkaustoipilaan avuksi. Käynnin aikana sairaanhoitajamme tarkistaa voinnin ja tekee myös lääkärin ohjeiden mukaisesti sovittuja toimenpiteitä, kuten näytteiden ottoa, haavan hoitoa ja lääkkeiden jakoa.

Näin saat kotihoidon käyttöösi

Ota yhteys suoraan kotisi lähellä sijaitsevaan Validia-toimipisteeseen, joka tarjoaa kotihoitopalvelua. Keskustelemme tarpeistasi ja sovimme yhdessä kotihoitokäyntien määrästä ja niiden sisällöstä.

Kotihoidon voi maksaa kunnan myöntämällä maksusitoumuksella tai palvelusetelillä, tai asiakas voi maksaa palvelun myös itse. Itse maksaville asiakkaille palvelumme on arvonlisäverotonta ja lisäksi asiakas saa tehdä siitä kotitalousvähennyksen verotuksessa. Katso lisää www.vero.fi