Hämeenlinna, Poltinahon Validia-talo

Poltinahon Validia-talo sijaitsee rauhallisella asuinalueella lähellä Ahveniston virkistysaluetta. Talon erikoisuus on lämmin ja aurinkoinen sisäpiha, jossa viihdytään erityisesti kesäaikaan – vaikka kesäkeittiössä kokkaillen.

Vammaisten palveluasuminen, hämeenlinna, poltinahon validia-talo, julkisivu Vammaisten palveluasuminen, hämeenlinna, poltinahon validia-talo, sisäpiha

Palvelut

Poltinahon Validia-talo tarjoaa tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Validia-talon palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Kaksi asuntoa on kalustettu lyhytaikaista asumista varten, esimerkiksi omaishoidon lomitukseen tai arvioivaan ja valmentavaan asumiseen, jota tarjoamme yhteistyössä Lahden Validia-talon ARVA-tiimin kanssa.

Poltinahon Validia-talo vie palveluita myös lähialueen asukkaiden kotiin. Esimerkiksi kotihoidon palveluita tarjoamme vammaisille asiakkaille kotiin.

Tarjoamme myös henkilökohtaisen avustamisen palvelua lapsille ja nuorille. Kysy lisää palveluesimieheltä.

Talossa toimii ateriapalvelu. Voit nauttia tilaamasi ateriat yksikön yhteisissä tiloissa tai tarvittaessa toimitamme ateriat kotiisi palvelukäyntien yhteydessä.

Lisätietoa Poltinahon Validia-talon palvelujen sisällöstä

Palvelut Validia-talossa

Palveluasuminen

Määräaikainen asuminen ja omaishoidon lomitus

Arvioiva ja valmentava asuminen

Kotiinvietävät palvelut

Henkilökohtainen apu


Muut palvelut

Ateriapalvelu

Tietoa talosta

Poltinahon Validia-talo on vuonna 2010 valmistunut 86 asunnon kerrostalo, jonka asunnoista 26 on Validia Asumisen esteettömiä palveluasuntoja. Asunnoista yksiöitä on 13, kooltaan 27–38 m2 (vuokra alk. 400 €/kk) ja kaksioita 13, kooltaan 41–55 m2. Asuntoihin kuuluu keittotila tai tupakeittiö. Jokaisessa asunnossa on terassi, parveke tai ranskalainen parveke.

Kaksi asunnoista on sisustettu lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi omaishoitajan vapaiden ajaksi. Suurimmat asunnot sopivat myös pariskunnille tai perheasunnoiksi.

Asukkaiden käytössä on ruokasali, tv-tila, sauna sekä pesukoneilla, kuivausrummulla ja –kaapilla varustettu pyykkitupa ja kuivaushuone. Osalla asunnoista on myös asuntokohtainen varastotila. Erillisessä piharakennuksessa sijaitseva ulkoiluvälinevarasto ja sisäpihan kesäkeittiö ovat kaikkien taloyhtiön asukkaiden käytössä. Asukkaat voivat myös varata yhteistiloja omiin tilaisuuksiinsa.

Talossa on viihtyisä, lämmin ja aurinkoinen sisäpiha, joka kokoaa talonväen viettämään aikaa erityisesti kesäisin. Lähikoulujen opiskelijat käyvät myös toteuttamassa asukkaille viriketuokioita.

Sijainti ja alueen palvelut

Poltinahon Validia-talo sijaitsee rauhallisella asuinalueella, n. 2 km Hämeenlinnan keskustasta. Lähin kauppa on heti tien toisella puolella, ostoskeskus ja jäähalli ovat noin kilometrin päässä. Myös Ahveniston virkistysalueen monet ulkoilumahdollisuudet ovat lähietäisyydellä.

Vapaat asunnot

Katso Poltinahon Validia-talon vapaat asunnot.

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovitaan palveluasumisesta. Lisätietoja voit kysyä myös Poltinahon Validia-talosta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen

Asukkaan kustannuksiin kuuluu vuokran lisäksi vesimaksu sekä muut normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten sähkö ja ateriat. Asukkailla on mahdollisuus varata saunavuoroja ja käyttää pesutupaa sekä vuokrata autopaikka erillisen hinnaston mukaan. Kysy lisää Poltinahon Validia-talosta.

Yhteystiedot

Poltinahon Validia-talo,
Rakuunankatu 3 A,
13130 Hämeenlinna
etunimi.sukunimi@validia.fi

Palveluesimies
Heljä Lehtonen p. 044 765 0828

24/7 hoitajat
p. 044 478 4263


Map