Lahden Validia-talo

Lahden Validia-talo sijaitsee Paavolan kaupunginosassa keskustan palveluiden äärellä. Talo tarjoaa laadukasta palveluasumista ja yhteistä tekemistä viihtyisässä ympäristössä.

lahti_validia_asuminen_002.jpg : 123 kB lahti_validia_asuminen_003.jpg : 123 kB

Palvelut

Lahden Validia-talo tarjoaa tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Validia-talon palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Kaksi asuntoa on kalustettu lyhytaikaista asumista varten: arvioivaan ja valmentavaan asumiseen tai määräaikaiseen asumiseen, joka sopii esimerkiksi omaishoidon lomitukseen.

Samassa rakennuksessa toimii Lahden Validia-päivätoiminta, joka tarjoaa monipuolista tekemistä arkisin. Asiakkaat osallistuvat aktiivisesti toiminnan suunnitteluun ja erityisen suosittuja ovat retket lähialueen erilaisiin ja ajankohtaisiin kohteisiin. Myös tetterissa käydään yhdessä.

Lahden Validia-talosta tuotetaan palveluita myös lähialueella asuvien vammaisten henkilöiden koteihin: Henkilökohtaisen avustamisen palveluita sekä asiakkaiden kotona tapahtuvaa arvioivaa ja valmentavaa asumista.

Ruoka valmistetaan talon omassa keittiössä. Käytössä on kuuden viikon vaihtelua tuova ruokalista, jonka lisäksi on erikoispäiviä eri teemojen mukaisesti. Voit nauttia haluamasi ateriat yksikön yhteisissä tiloissa tai tarvittaessa toimitamme ateriat kotiisi palvelukäyntien yhteydessä.

Ruokailumahdollisuus on myös talon ulkopuolella asuvilla henkilöillä. Kysy lisää tarkemmin suoraan talosta!

Katso ruokalista

Lisätietoa Lahden Validia-talon palveluiden sisällöstä:

Palvelut Validia-talossa

Palveluasuminen

Arvioiva ja valmentava asuminen

Määräaikainen asuminen ja omaishoidon lomitus

Kotiin vietävät palvelut vammaisille

Henkilökohtainen apu

Arvioiva ja valmentava asuminen kotona

Muut palvelut

Ateriapalvelu

Päivätoiminta

Tietoa talosta

Lahden Validia-talo on 46 asunnon kerrostalo. Asunnoista yksiöitä on 43 ja kaksioita 3. Vuokra alk. 430 €/kk. Jokaiseen asuntoon kuuluu parveke.

Osa asunnoista on sisustettu lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi omaishoitajan vapaiden ajaksi. Kaksiot sopivat myös pariskunnille tai perheasunnoiksi.

lahti_validia_asuminen_012.jpg : 59 kB lahti_validia_asuminen_014.jpg : 69 kB

lahti_validia_asuminen_013.jpg : 68 kB lahti_validia_asuminen_015.jpg : 77 kB

Asukkaiden käytössä on yhteistiloja, kuten ruokasali, takkahuone, sauna ja pyykkitupa sekä talossa toimivan päivätoiminnan harrastetila. Tiloista löytyy piano ja äänentoistolaitteet. Kaunis piha-alue kutsuu nauttimaan ja yhteistä aikaa voi viettää myös viihtyisäksi kalustetussa takkahuoneessa. Järjestämmekin talossa yhteisiä juhlia ja teemapäiviä pitkin vuotta. Asukkaat voivat myös varata yhteistiloja omiin tilaisuuksiinsa.

lahti_validia_asuminen_007.jpg : 63 kB

lahti_validia_asuminen_011.jpg : 113 kB lahti_validia_asuminen_008.jpg : 111 kB

Sijainti ja alueen palvelut

Koska Lahden Validia-talo on aivan kaupungin keskustassa, on ostoksille ja harrastuksiin, esimerkiksi kaupunginteatteriin ja kirjastoon, lyhyt matka. Lyhyet etäisyydet, hyvät joukkoliikenneyhteydet ja liikkumisen helppous edesauttavat sujuvaa arkea.

Vapaat asunnot

Katso Lahden Validia-talon vapaat asunnot.

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovitaan palveluasumisesta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen.

Asukkaan kustannuksiin kuuluu vuokran lisäksi normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten vesi, sähkö ja ateriat. Vesimaksu sisältyy vuokraan.

lahti_validia_asuminen_001.jpg : 512 kB lahti_validia_asuminen_005.jpg : 96 kB

lahti_validia_asuminen_010.jpg : 62 kB

Yhteystiedot

Lahden Validia-talo,
Heinäkatu 1,
15140 Lahti
etunimi.sukunimi@validia.fi

Palvelupäällikkö
Hanna Suoanttila p. 044 765 0804

Lähiesimies
Tanja Mäennenä p. 044 765 1411


24/7 hoitajat
p. 044 478 4131
p. 044 478 4229
p. 044 478 4140

Arvioiva ja valmentava asuminen ja päivätoiminta
p. 044 765 1465


Lahden Validia-päivätoiminta

Map