Kuopion Validia-talo

Aivan ydinkeskustassa sijaitseva Kuopion Validia-talo on ollut suosittu asumispaikka vaikeavammaisille henkilöille Kuopiosta, lähialueilta ja kauempaakin. Viihtyisä ympäristö ja pihapiirin kauniit talot luovat mukavan tunnelman.

Samassa pihapiirissä sijaitsee myös Hatsalankadun Validia-talo, joka tarjoaa palveluasumista kevyempää tukea tarvitseville vammaisille asiakkaille.

Vammaisten palveluasuminen, pohjois-savo, kuopion validia-talo, julkisivu, parvekkeet Vammaisten palveluasuminen, pohjois-savo, kuopion validia-talo, asunto, määräaikaisasunto, keittiö

Vammaisten palveluasuminen, pohjois-savo, kuopion validia-talo, yhteistila, oleskelutila

Palvelut

Kuopion Validia-talo tarjoaa tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Validia-talon palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Yksi asunto on kalustettu lyhytaikaista asumista varten, esimerkiksi omaishoidon lomitukseen.

Lähellä toimii Kuopion Validia-päivätoiminta, joka tarjoaa monipuolista tekemistä arkisin. Toiminta suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

Talossa toimii ateriapalvelu. Voit nauttia tilaamasi ateriat yksikön yhteisissä tiloissa tai tarvittaessa toimitamme ateriat kotiisi palvelukäyntien yhteydessä.
Katso ruokalista

Lisätietoa Kuopion Validia-talon palveluiden sisällöstä:

Palvelut Validia-talossa

Palveluasuminen

Määräaikainen asuminen ja
omaishoidon lomitus

Kotiin vietävät palvelut

Kotihoito ja kotisairaanhoito

Muut palvelut

Ateriapalvelu

Päivätoiminta


Tietoa talosta

Kuopion Validia-talo on vuonna 1991 valmistunut esteetön kerrostalo. Talossa on 27 asuntoa

  • 22 yksiöitä (42 m2),
  • neljä kaksiota (68 m2) sekä
  • yksi yksiö lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi omaishoitajan vapaiden ajaksi.

Jokaiseen asuntoon kuuluu parveke sekä avustajakutsujärjestelmä. Kaksiot sopivat myös pariskunnille tai perheasunnoiksi.

Asukkaiden käytössä on ruokasali, liikuntasali, takkahuone, sauna, pesukoneilla ja kuivausrummulla varustettu pyykkitupa, pyörätuolilataamo sekä läheisen Päiväkeskuksen tilat. Asukkaat voivat myös varata yhteistiloja omiin tilaisuuksiinsa.

Vammaisten palveluasuminen, pohjois-savo, kuopion validia-talo, yhteistila, ruokasali

Vammaisten palveluasuminen, pohjois-savo, kuopion validia-talo, yhteistila, kuntosali Vammaisten palveluasuminen, pohjois-savo, kuopion validia-talo, yhteistila, oleskelutila, olohuone

Vammaisten palveluasuminen, pohjois-savo, kuopion validia-talo, yhteistila, apuvälinevarasto, pyörätuolivarasto, sähköpyörätuolin latauspiste Vammaisten palveluasuminen, pohjois-savo, kuopion validia-talo, yhteistila, ruokasali

Sijainti ja alueen palvelut

Kuopion Validia-talo sijaitsee aivan Kuopion ydinkeskustassa, torille on matkaa 150 m. Kaupat, kahvilat, posti, apteekki ja kaikki keskustan palvelut löytyvät lähietäisyydeltä. Lähellä on mukavia ulkoilualueita ja esimerkiksi Valkeisen järvi. Keskustan kadut ovat pääsääntöisesti myös talvisaikaan hyvin hoidettuja.

Vapaat asunnot

Katso Kuopion Validia-talon vapaat asunnot.

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovitaan palveluasumisesta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen

Asukkaan kustannuksiin kuuluvat vuokran lisäksi normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten vesi, sähkö ja ateriat.

Vammaisten palveluasuminen, pohjois-savo, kuopion validia-talo, yhteistila, kuntosali

Yhteystiedot

Kuopion Validia-talo,
Savonkatu 16,
70110 Kuopio
etunimi.sukunimi@validia.fi

Palvelupäällikkö
Veli-Matti Kauppinen p. 044 7650 380

24/7 hoitajat
p. 044 588 7282


Kuopion Validia-päivätoiminta


Map