Porin Validia-talo

Porin Validia-talo sijaitsee kaupungin keskustassa, alle kilometrin päässä torilta. Pori tarjoaa runsaasti harrastusmahdollisuuksia myös pyörätuolilla liikkuville: opiskelua, teatteria, musiikkia ja urheilua. Kaupungin monipuolisten palveluiden pariin pääsee helposti esteettömiä kulkureittejä pitkin kävellen, kelaten tai vierestä kulkevalla palveluautolla.


porin_validia-talo_julkisivu_t3p4862.jpg : 171 kB pori_piha_t3p4867.jpg : 243 kB

Palvelut

Porin Validia-talo tarjoaa tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Validia-talon palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Tarjoamme myös palveluasumista hengitysvajeasiakkaille. Kysy lisää palveluesimieheltä tai asiakaspalvelustamme.

Kaksi asuntoa on kalustettu lyhytaikaista asumista varten: arvioivaan ja valmentavaan asumiseen sekä määräaikaiseen asumiseen, joka sopii esimerkiksi omaishoidon lomitukseen.

Samassa rakennuksessa toimii Porin Validia-päivätoiminta, joka tarjoaa monipuolista tekemistä arkisin. Toiminta suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

Porin Validia-talo vie palveluita myös lähialueella asuvien vammaisten henkilöiden kotiin: henkilökohtaisen avustamisen palveluita ja kotona tapahtuvaa asumisvalmennusta.

Talossa toimii ateriapalvelu. Voit nauttia tilaamasi ateriat yksikön yhteisissä tiloissa tai tarvittaessa toimitamme ateriat kotiisi palvelukäyntien yhteydessä.
Katso ruokalista

Lisätietoa Porin Validia-talon palveluiden sisällöstä:

Palvelut Validia-talossa

Palveluasuminen

Määräaikainen asuminen ja omaishoidon lomitus

Kotiin vietävät palvelut vammaisille

Henkilökohtainen apu

Arvioiva ja valmentava asuminen kotona

Kotihoito (sis. Kotisairaanhoito)

Muut palvelut

Ateriapalvelu

Päivätoiminta

Tietoa talosta

Porin Validia-talo aloitti toimintansa vuonna 1978. Tiloja on vuosien mittaan remontoitu ja uudistettu asiakkaiden viihtyvyys huomioiden. Talossa on 42 asuntoa, joista

  • 32 yksiötä, kooltaan 32,5 m2 (vuokra alk. 400 €/kk),
  • 4 kaksiota kooltaan 64 m2 ja
  • 4 kaksiota kooltaan 68 m2.

Suurimmat asunnot sopivat myös pariskunnille tai perheasunnoiksi.

Kaksi asunnoista on sisustettu lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi omaishoitajan vapaiden ajaksi. Määräaikaisasunnoissa on ovenavausjärjestelmä, tv, kahvi- ja vedenkeitin, sähkösänky ja toisessa asunnoista myös katto-nostosiirtolaite.

pori_asunto_keittio_t3p4773.jpg : 127 kB pori_asunto_olohuone_t3p4659.jpg : 192 kB

pori_asunto_t3p4641.jpg : 119 kB pori_parveke_t3p4834.jpg : 221 kB

Asukkaiden käytössä on ruokasali, kerho- ja takkahuoneet, kuntosali, saunatilat sekä piha-alue grillikatoksineen. Varastotilaa löytyy talon väestönsuojan yhteydestä. Autokatoksesta ja piha-alueelta löytyy jonkin verran paikoituspaikkoja.

Talossa toimii aktiivinen asukasyhdistys, joka mm. järjestää yhteisiä juhlia. Perinteisiimme kuuluu esimerkiksi talonväen pihatapahtuma kesällä. Asukkaat voivat myös varata yhteistiloja omiin tilaisuuksiinsa.

pori_ruokala_panorama.jpg : 79 kB

pori_kuntosali_t3p4829.jpg : 180 kB pori_saunatilat_t3p4822.jpg : 186 kB

pori_ryhmatila_paivatoiminta_panorama.jpg : 77 kB

Sijainti ja alueen palvelut

Validia-talo sijaitsee vanhalla kerrostaloalueella, lähellä kävelykatua, jonka varrelta löytyvät apteekki, pankki, kaupat, ravintolat ja monet palvelut. Aivan talon lähituntumasta löytyy lähikauppa, kioski ja pankkiautomaatti sekä puisto.

Vapaat asunnot

Katso Porin Validia-talon vapaat asunnot.

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovitaan palveluasumisesta.

Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen

Asukkaan kustannuksiin kuuluu vuokran lisäksi muut normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten vesi, sähkö ja ateriat. Viikkopyykkimaksu on 7,15 €/kk ja pyykkitupamaksu 2,05 €/koneellinen. Asukkailla on mahdollisuus myös vuokrata autopaikka 5,45 € kuukausihintaan.

Yhteystiedot

Porin Validia-talo,
Uusikoivistontie 38,
28130 Pori
etunimi.sukunimi@validia.fi

Palvelupäällikkö
Merja Ahonen-Roslakka p. 040 510 7589

24/7 hoitajat
p. 02 630 7770

Porin Validia-päivätoiminta


Map