Turun Validia-talo

Turun Validia-talo sijaitsee Vasaramäen kaupunginosassa. Pyörätuolilla on helppo liikkua alueella, sillä maasto on tasaista. Talon eteläpuolella on puisto ja pohjoispuolella Kupittaan urheilukeskus puistoineen. Lisäksi pyörätuolimatkan päässä on hyvin varusteltu automarket ja muita liikkeitä.

Vammaisten palveluasuminen, turun validia-talo, hippoksentie, julkisivu, parvekkeet Vammaisten palveluasuminen, turun validia-talo, hippoksentie, julkisivu, parvekkeet

Vammaisten palveluasuminen, turun validia-talo, hippoksentie, asunto, panoraama

Palvelut

Turun Validia-talo tarjoaa tehostettua palveluasumista vammaisille henkilöille. Validia-talon palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.

Yksi asunto on kalustettu lyhytaikaista asumista varten: arvioivaan ja valmentavaan asumiseen sekä määräaikaiseen asumiseen, joka sopii esimerkiksi omaishoidon lomitukseen.

Samassa rakennuksessa toimii Turun Validia-päivätoiminta, joka tarjoaa monipuolista tekemistä arkisin. Toiminta suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

Turun Validia-talo vie palveluita, kuten kotihoitoa ja asumisvalmennusta, myös lähialueella asuvien vammaisten henkilöiden ja ikäihmisten kotiin. Meillä käy myös omaishoidontuen palveluseteli.

Talossa toimii ateriapalvelu. Voit nauttia tilaamasi ateriat yksikön yhteisissä tiloissa tai tarvittaessa toimitamme ateriat kotiisi palvelukäyntien yhteydessä.
Katso ruokalista

Lisätietoa Turun Validia-talon palveluiden sisällöstä:

Palvelut Validia-talossa

Palveluasuminen

Arvioiva ja valmentava asuminen

Määräaikainen asuminen ja omaishoidon lomitus

Lasten ja nuorten palvelut


Muut palvelut

Ateriapalvelu

Päivätoiminta

Kotiin vietävät palvelut 

Henkilökohtainen apu

Kotihoito

Arvioiva ja valmentava asuminen kotona

Lasten ja nuorten palvelutTietoa talosta

Turun Validia-talo on vuonna 1982 valmistunut kerrostalo, jonka asunnoista osa on peruskorjattu. Talossa on 63 asuntoa vakituiseen asumiseen, yksi on sisustettu lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi omaishoitajan vapaiden ajaksi. Talossa on myös 8 asukaspaikkaa lapsille ja nuorille.

Suurin osa asunnoista on yksiöitä 31 ja 35 m2 (vuokra alk. 344,35 €/kk). Kaksiot ovat kooltaan 62 m2 (vuokra alk. 632,98 €/kk).

Asukkaiden käytössä on oleskelu- ja aulatila, jossa on mahdollisuus lukea maksutta päivän lehdet sekä käyttää yhteiskäytössä olevaa tietokonetta. Aulassa on myös mahdollisuus lukea muita lehtiä ja kirjoja. Talossa on myös ruokasali, kerhohuone, jossa on iso tv, kuntosali, tilava, moderni sauna, iso viihtyisä grillikatos sekä pesukoneilla ja kuivausrummuilla varustettu pyykkitupa.

Talossa on monia yhteisiä tapahtumia, kuten avoimien ovien päiviä, runonlausuntaa ja grilli-iltoja. Kaverikoirat vierailevat talossa kerran kuussa. Talossa kokoontuu myös SPR:n ystäväryhmä sekä hengellinen piiri. Asukkaat voivat myös varata kerhotilaa omiin tilaisuuksiinsa iltaisin ja viikonloppuisin.

Vammaisten palveluasuminen, turun validia-talo, asunto, keittiö Vammaisten palveluasuminen, turun validia-talo, asunto, keittiö

Vammaisten palveluasuminen, turun validia-talo, yhteistila, kuntosali Vammaisten palveluasuminen, turun validia-talo, yhteistila, saunatilat, esteetön sauna

Sijainti ja alueen palvelut

Turun Validia-talo sijaitsee puiston laidalla, lähellä Kupittaan puiston urheilukenttiä. Noin 500 m päässä on iso automarket, jonka yhteydessä on esteettömästi saavutettavissa myös parturi-kampaamo, posti, pankkiautomaatti, kukkakauppa, apteekki ja Alko. Turun Kauppatorille on matkaa 2,6 km.

Vapaat asunnot

Katso Turun Validia-talon vapaat asunnot.

Asukkaaksi taloon

Ota yhteys oman kuntasi vammaispalveluun tai sosiaalitoimeen, jonka kanssa sovitaan palveluasumisesta.

Meillä voit maksaa palveluita myös palvelusetelillä seuraavia palveluluja:

Ota yhteyttä ja kysy lisää!


Katso tarkemmat ohjeet asukkaaksi hakemiseen.

Asukkaan kustannuksiin kuuluu vuokran lisäksi normaaliin vuokra-asumiseen liittyvät kustannukset, kuten vesi, sähkö ja ateriat. Erillispalvelut laskutetaan käytön mukaan kuukausittain jälkikäteen: pesutupamaksu 2,70 €/kerta, yhteissaunamaksu 2,10 €/kerta, pesuainemaksu 8,30 €/kuukausi, autopaikka 13,30 €/kuukausi.

Vammaisten palveluasuminen, turun validia-talo, yhteistila Vammaisten palveluasuminen, turun validia-talo, yhteistila, oleskelutila

Yhteystiedot

Turun Validia-talo,
Hippoksentie 29,
20720 Turku
etunimi.sukunimi@validia.fi

Palvelupäällikkö
Anne Liimatta p. 044 765 0696

Lähiesimies

Johanna Nikander p. 044 765 0593
Palveluasuminen, määräaikainen asuminen ja omaishoidon lomitus

Sari Hietarinta p. 044 765 0890
Henkilökohtainen apu, omaishoidontuen palveluseteli, päivätoiminta, arvioiva ja valmentava asuminen


24/7 hoitajat
p. 044 765 0409

Lasten- ja nuorten palvelut
Lähiesimies Sari Hietarinta p. 044 765 0890

Ohjaajat (07-22)
p. 040 825 6893

Ohjaajat (22-07)
p. 044 765 0873
Turun Validia-päivätoiminta